sreda, 11. april 2012

Moving on


Že znana dejstva so me privedla do tega da sem, iz za ta zapis nepomembnih razlogov, vključena v eno podporno skupino oz.  support group.
Ker gre za mednarodno, a če pogledamo geografsko, večinoma ameriško populacijo, si pišemo v angleščini. Večinoma berem, izvem marsikaj zanimivega, marsikaj se mi razjasni, včasih tudi kaj napišem. Skupina, ki  združuje družine, prijatelje in vse ki delijo dejstvo, da nekomu v bližini manjka +/- 4.2 kB DNA ravno na  napačnem mestu. Dejstvo je, da vsakmu nekaj kB manjka, al pa so nekje drugje kot bi morale biti.  Samo večini v populacij manjka nekaj, brez česa se da shajat.  Recimo kratkovidnost. Ni problema, očala in stvar je rešena.
Sraka, cut to the chase! 
Jaz, ptič z diplomo iz bioloških znanosti, zgodovino gledanja NG, Animal planet, relativno dobrim spominom... Se nekako nikakor (pa če prav znana po svoji liberalnosti in "live and let live"  razmišljanju) ne morem sprijaznit z naslednjimi izjavami:
The way God brought him to the world.
We are blessed with the way God made him!

OK, tud če ne napišem niti ene besede o evoluciji od bakterije, amebe, ribe do človeka, osnovami reprodukcije in vsemi temu podobnimi temami.
Ampak če napišem dve dejstvi:
  1. Vsako sem rojevala več kot pol ure, in se pošteno spomnim, da sem ju sama (seveda s pomočjo ekipe porodnišnice in moža) spravila na svet!
  2. Za obe točno vem, kdaj in kako sta bili spočeti ...and believe me. It was not a threesome!




Čisto druga stvar je seveda, če govorimo o tem, kaj ti pomaga, da to dejstvo sprejmeš. Eni si pomagajo s psihiatri, drugi z vero, tretji z maratonskimi teki, četrtim pomaga samo čas...Whatever helps you!

2 komentarja:

  1. Točki 1 in 2 zmagata =))))) d best!

    OdgovoriIzbriši
  2. Če kaj pomaga jaz tud nimam diplome iz bioloških znanosti, no tud iz tekstilnih ne:(, ampak se strinjam s teboj.
    Ena zgodbica:
    Pred novim letom sem hotela nečakovo perilo zamenjat za večje z enakim vzorcem, ker mu ga je prinesel Božiček, pa se je njegovi mami zdelo premalo. Prodajalka pa namesto ,da bi iskala enakega, mi odpridiga, da ona kot vernica, se je pa odločila, da svojim otrokom ne bo lagala. Sem izbulila oči, odprla usta, vendar ob pogledu na njen križ okoli vratu, se se le ugriznila v jezik in si mislila svoje.
    Svašta!

    OdgovoriIzbriši