četrtek, 27. februar 2014

Kolk pa to stane...

...stane, stane.
Recimo avtosedež - tisti čisto osnovni- stane cca. 2300€, če pa hočeš kakšne dodatke pa  najbrž nanese čez 3k.

Za osnovni model posebnega vozička, ki ga za življenje tvoj otrok nujno potrebuje ti da država...sicer za to da ti odobri 22kg voziček- za katerega nujno rabiš velik karavan da ga zloženega spraviš v prtljažnik- traja cca pol leta.  To da bi pomislili da mora mama dvignit 22kg v prtljažnik  in da jo po tem svinjsko boli križ in da bi ti dali malo dražjega aluminijastega...o to ne gre.  Al pa da bi bila vsaj možnost doplačat razliko...o ne ne.
Poleg osnove ki jo dobiš, smo mi kupili zraven še nujno potrebno košarico, strehico, pokrivalo za dež in še neke malenkosti...330€.  Toliko stane že zelo dobri model vozička za dojenčke...by the way.

Gugalnica...za normalnega jo v bližnjem velecentru prodajajo za ene 50€...za posebne...posebne cene.

Kolo...če dete še ne hodi in je staro več kot 4 ti ga država trajno posodi...karkoli že to pomeni...če hodi in bi mu vseeno radi privoščili da se malo vozi s kolesom...cca 800€ za tricikel in dodatke za hrbet, ročko da ga dejansko ti poganjaš naprej.

 Ena ura privat fizioterapije...cca 45 €  mi smo hodil 1x tedensko cca 2 leti.

 Da o tem da moraš imeti primeren avto v katerega spraviš voziček in mogoče še vrečko iz trgovine...pa preurejanje stanovanja.
Mi smo enkrat hoteli za veliko kupiti poseben nastavek za wc, da nam nebi blo treba  met kahle al pa posebnega straniščnega stolčka...1750€. Resno...ne hecam se.

Pa še in še...ampak se mi zapirajo oči.


...we are paying with love tonight...-
...we just want to make the world dance
forget about the price tag




Ni komentarjev:

Objavite komentar